nieuwspagina

Rondleiding ENCI groeve

vrijdag 23 augustus 2019 om 11:14 uur

DE ENCI GROEVE.

Jarenlang heeft de ENCI mergel gehaald uit de St. Pietersberg om er o.a. onze huizen mee te bouwen. Nu zijn ze klaar met graven en ontwikkelt zich een mooi nieuw natuurgebied. Maar hoe staat het daar nu mee? Hoe is de voortgang, waar stokt het en waar willen de verschillende partijen nu naar toe?

Eind september of begin oktober willen we TER PLEKKE op een donderdagmiddag een verhaal laten vertellen door Jan de Jong, voormalig directeur van de ENCI. Jan heeft ook zitting in het bestuur van SOME(Stichting Ontwikkelingsmaatschappij ENCI-gebied). Deze stichting is verantwoordelijk voor de volledige ontwikkeling van het voormalige ENCI gebied. Mooi om dit verhaal te beleven in de groeve zelf. Daar is nl. te zien wat bedoeld wordt en daarnaast kunnen we daar zorgen voor een natje en een droogje.

Maar graag willen we weten of daar belangstelling voor is. Dus meld je aan voor 15 september a.s. bij r.beaumont53@gmail.com

Er is een beperkte kostenvergoeding, vervoer naar de ENCI groeve kan geregeld worden. Alleen bij voldoende deelname kunnen we het door laten gaan.