nieuwspagina

Nieuwsbrief 7 (december 2020) is uit

vrijdag 25 september 2020 om 21:28 uur


NIEUWSBRIEF NR 7

JAARGANG 2020

www.buurtcentrumsintpieter.nl

Redactie: Rob Beaumont

e-mail: r.beaumont53@gmail.com

Beheerder: Ton Jeukens

e-mail: a.jeukens@ziggo.nl

Doelstelling Buurtcentrum

Sint Pieter:

Het buurtcentrum is er voor en door de bewoners van St.Pieter-Villapark-Jekerdal.

HUREN VAN HET BUURTCENTRUM.

Wij hanteren een sociaal tarief (€ 13,00 per uur in 2020) en een commercieel tarief (€ 26,00 per uur in 2020). Dit is afhankelijk van de soort activiteit en of de activiteit plaats vindt voor bewoners van onze wijken. Wij worden door niemand gesubsidieerd, zijn het enige buurtcentrum in Maastricht dat niet valt onder de gemeente Maastricht en haar subsidies, en zullen dus onze eigen broek moeten ophouden.

Foto’s van de maand

Een mooie ruimte?

Alleen samen kunnen we het schoon

houden, als we ons houden aan de

huisregels. Vragen over gebruik van de

ruimte, neem contact op met onze

beheerder.NIEUWSBRIEF NR 7

JAARGANG 2020


Fietsen in de gang.


Dat is duidelijk, die horen er NIET te staan. A.u.b. buiten parkeren.

Niet het protocol maar de gebruikers

houden ons buurtcentrum corona- proof.

HUURVERHOGING 2021 OF NIET.

Het bestuur van het Buurtcentrum St. Pieter heeft gesproken over het wel/niet toepassen van de wettelijke huurverhoging in 2021.

Gezien de speciale tijd waar we inzitten, waar ook veel verenigingen/clubs het financieel moeilijk hebben, hebben we besloten om voor 2021 GEEN huurverhoging toe te passen.

Ook voor het buurtcentrum zijn het moeilijke tijden, we hopen elkaar op welke wijze dan ook in de toekomst te kunnen helpen.

NIEUWJAARSBORREL.

De afgelopen twee jaren hebben wij een nieuwjaarsborrel georganiseerd voor de mensen uit onze buurten. We willen daar graag een traditie van maken. Echter corona gooit hierbij roet in het eten. Jammer, maar het is nu eenmaal niet anders.

Op naar 2022!!

Bibliotheek

De gratis bibliotheek is weer open. Boeken brengen

kan op donderdag tussen 09.30u-10.30u. Graag in de gang plaatsen. Wij ruimen die verder op. Boeken halen kan ook tussen 09.30u-10.30u, wel graag stil boeken uitzoeken, Tai Chi is dan bezig.

LANDELIJKE VERKIEZINGEN.

Op woensdag 17 maart 2021 vinden er LANDELIJKE verkiezingen plaats, ook in ons buurtcentrum. Die dag is het buurtcentrum bezet en niet te gebruiken door andere verenigingen/clubs.

Nadere info hierover volgt nog, maar de woensdag- gebruikers kunnen dit alvast in hun agenda plaatsen.

ATTENTIE, ATTENTIE

Willen de gebruikers na afloop van hun activiteit de verwarming terug zetten op 17 graden, de deuren goed afsluiten en als de toiletten gebruikt zijn deze doorspoelen voor vertrek en schoonmaken? Dank je wel.

CORONA ZAKEN

HERHALING KAN ZO VERVELEND ZIJN, MAAR IS IN DEZE PANDEMIE ZO VERSCHRIKKELIJK BELANGRIJK.

De basisregelsWie klachten heeft, ook als ze mild zijn, blijft thuis en laat zich zo snel mogelijk testen. Wie besmet is, roept hulp in van anderen voor boodschappen en andere klusjes, zodat de besmette persoon thuis kan blijven. Iedereen houdt anderhalve meter afstand en wie op een drukke plek is, gaat weg. Er is een dringend advies om niet-medische mondkapjes te dragen in publieke binnenruimtes. Hou er rekening mee dat er vanaf 1 dec. een verplichting is voor het dragen van een mondkapje.

Het protocol:
Het protocol van 4 oktober blijft van kracht, extra aandacht voor:
punt 4:
Contactpunten en aanraakvlakken worden schoon gemaaktna afloop van de huurperiode/activiteit; denk hierbij aan de deurknoppen, stoelleuningen en andere contactoppervlakten (tafels, toiletbrillen, etc.);
Aanpassing punt 1: de mondkapjesplicht (zie hier verder)

Aanpassing punt 11: Het is niet toegestaan om na 20:00 uur alcohol op zak te hebben of te nuttigen.

Uw eigen protocol.

Volg dat op!!!

Mogen we alle gebruikers verzoeken om zich hieraan te houden, we zitten niet te wachten op corona golf nummer 3!

Mondkapje verplicht

Vanaf 1 december moeten alle gebruikers een mondkapje dragen als ze het buurtcentrum binnen komen en uitgaan. Als je op een plaats zit, mag het mondkapje af. Ga je bewegen naar een andere plek, dan mondkapje weer op.

Het is voor ieders gezondheid!!

KERST EN NIEUWJAAR

We wensen iedereen een fijne kerstmis en een gezond en gelukkig 2021. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar corona achter ons laten en ontstaat er weer een jaar van ontmoeten en omzien naar elkaar.